Čoko perník

Čokoláda je naša obľúbená sladkosť. Pokiaľ je to kvalitná čokoláda, ktorá v surovinách nemá písané na prvom mieste cukor považujem to za zdravú sladkosť. Čokoládu často používame pri pečení, ale aj pri nepečených dezertoch. pernik (4) Na tortovú formu s priemerom 24cm potrebujete:

  • 150 g maslo
  • 2 PL kokosový cukor
  • 2 ks vajce
  • 2 ČL kakao
  • 100 g špaldová hladká múka
  • 75g med
  • 40 g pomletý kokos
  • 2 ČL prášok do pečiva
  • 1PL perníkové korenie
  • 75 g čokoláda
  • 2 PL kokosový olej
  • džem
  • 50-70 ml vriaca voda

Poleva:

  • 120 g čokoláda
  • Smotana na šľahanie

Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme zohriaty med a vajíčka (stále šľaháme). V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie múku, kokos, perníkové korenie, prášok do pečiva a kakao a pridáme do vyšľahanej zmesi. 70g čokolády si roztopíme nad parou s kokosovým olejom a pridáme do zmesi. Nakoniec pridáme vodu podľa potreby. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie a pečieme približne 30 minút na 160 stupňov. Kontrolujte. Na vychladnutý korpus natrieme džem, ideálne domáci.

Na džem vylejeme čokoládovú polevu:

Nad parou roztopíme čokoládu a postupne podľa potreby prilievame smotanu na šľahanie. Uvidíme ako zmes bude tuhnúť. Čokoláda sa na perníku nebude roztekať a vznikne z nej čokoládový krém. Necháme stuhnúť v chladničke. pernik (2) pernik (1)