Mrkvová torta s mandľami

Mrkvová tortaNa tortu potrebujete:

150 g špaldovej múky
2 kávové lyžičky prášku do pečiva
1/2 káv. lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
1 a 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice
300 g jemne nastrúhanej mrkvy trochu vyžmýkanej
135 g mletých alebo nasekaných mandlí
250 g kokosového cukru
3 vajcia
jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
125 g masla – rozpusteného a vychladnutého
Zmes zmiešať a naliať do tortovej formy, piecť na 180° cc 40 minút až hodinu. Vyklopiť, nechať vychladnúť a vložiť „pod zvon“ alebo zakryť inou nádobou aspoň na 2 dni.

Na vrch:

250 g mascarpone, smotanového syra alebo tučného tvarohu
30 g medu
400 ml vychladenej smotany na šľahanie
vanilkový prášok
Do vyšľahanej šľahačky primiešať syr a med. Natrieť vrch aj okraje a posypať škoricou. Idealne nechat schladit v chladnicke cez noc a hotovo.
Mrkvová torta DSC_0458 DSC_0484 DSC_0486