Mrkvové halušky

TTiaaYEHQR7rhrUivsYWrAPotrebujete:
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks cibuľa
  • slanina (len pre veľkáčov)
  • olivový olej
  • maslo

Haluškové cesto

  • 3 ks zemiaky
  • hladká špaldové múka
  • soľ

Očistíme, postrúhame a osolíme zemiaky. Pridáme múku, toľko aby sme mali polotuhé cesto, ktoré sa bude odlepovať od misky. Dáme si variť vodu a do vriacej vody budeme hádzať malou lyžičkou halušky. Ak máte doma haluškovač, môžete si tým pomôcť. Po uvarení halušiek ich sitkom scedíme a prepláchneme studenou vodou. Pokvapkáme trochou oleja, aby sa nezlepili.

Nakrájame si cibuľku a trošku slaniny (len pre veľkých, pre malkáčov bez slaniny). Chvíľu opražíme na oleji, ak máte mastnejšiu slaninku netreba pridávať olej. Pridáme očistenú a postrúhanu mrkvu. Chvíľku opečieme a pridáme halušky. Môžete pridať pre chuť trochu masla a soli.