Pohanková bábovka

DSC_0785Trošku netradičná bábovka

  • 250 g pohánková múka
  • 100 g celozrnná špaldová múka
  • 2 ks vajce
  • 200 g med
  • 200 ml mlieko
  • 140 g kokosový olej
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
  • 2 PL kakao/karob
  • 300 g mrazené jahody

Celé vajcia vyšľaháme s medom do peny. Kokosový tuk necháme pri nízkej teplote v rozpustiť a pridáme k vyšľahaným vajciam. Mlieko izbovej teploty prilejeme taktiež ku zmesi a mixérom ďalej šľaháme asi minútu.

Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme pomaly k tekutej zmesi. Miešame varechov jedným smerom jemne, aby cesto nebolo veľmi „ubité“.

Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou. Polovicu zmesi nalejeme do bábovkovej formy. Na cesto poukladáme jahody. Do druhej zmesi zamiešame karob alebo kakao a zalejeme ním jahody.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Bábovku necháme poriadne vychladnúť.

Pohanková bábovka DSC_0773 DSC_0778 DSC_0783 DSC_0784