Kúsky lososu v lístkovom ceste

Tiež už neviete, čo variť? Malo by to byť rýchle, ako tak zdravé, a hlavne to musia deti zjesť. Toto je možnosť ako deťom ponúknuť rybu inak. V niektorých obchodných reťazcoch zoženiete kvalitné lístkove cesto, ktoré neobsahuje palmový tuk, ale maslo. Pracuje sa s ním trošku horšie, no cenovo je podobné a zdravšie.

  • 500-600g losos filet
  • 400g lístkové cesto
  • 2 ks mrkva
  • 0,5 ks cuketa
  • 0,5 ks pór (lahôdková cibuľka)
  • 300 g špenát (mrazený porcovaný alebo čerstvý)
  • 2PL maslo (prípadne olivový olej)
  • 1 vajcíčko
  • 3 strúčiky cesnak
  • soľ, korenie
  • bylinky na lososa (kôpor)

1. Mrkvu, cuketu a pór treba nakrájať na tenké plátky. Respektivívne pomocou škrabky na zemiaky môžete urobiť tenké plátky.
2. Orestujeme na masle, dochutíme soľou, korením.
3. Vyvaľkáme lístkove cesto.
4. Na jednu časť dáme orestovanú zeleninu.
5. Na tej istej panvici orestujeme špenát, ktorý dáme na ďalšiu časť cesta. Ak vaše deti nepreferujú špenát, urobte variant bez špenátu a dajte viac mrkvy, cukety.
6. Na zeleninu poukladáme nakrájaný filet lososa. Losos osolíme a potrieme prelisovaným cesnakom, kôprom. Môžete tiež pokvapkať citronovou šťavou.
7. Cesto zabalíme ako závin. Potrieme žĺtkom, najmä kraje, aby sa nerozbalilo.
8. Pečieme 15minút v rozohriatej rúre na 180 stupňov.
9. Podávame s pečenými zemiakmi.

Za mňa už nepotrebujete žiadnu omáčku. No k rybe ako takej robievame smotanovú omáčku s mandľovými plátkami. Vtedy do výpeku z ryby nalejeme smotanu na šľahanie. Chvíľu miešame a vložíme plátky mandlí.

Losos v lístkovom cesteLosos v lístkovom ceste I