Špenátový koláč s ricottou

Pre menšie deti je ideálny špenátový pretlak, pre väčšie môžete použiť celé listy. Veľmi jednoduchá a zdravá večera.
riccota-kolac (6)
Potrebujete:

  • 150 g mrazeného špenátu
  • 250 g ricotta
  • 2 vajcia
  • 5 PL ovsených otrúb
  • mletý muškátový oriešok
  • soľ
  • mleté čierne korenie (len pri väčších deťoch)
  • oregáno

Špenát som si v hlbšej panvici rozmrazila a občas premiešala, aby neprihorel. Suroviny zmiešala. Misku na zapekanie som si vymastila olejom a naplnila zmesou. Rúru predhriala na180 stupňov a piekla kým nebola navrchu pekná zlatistá farba. Na konci som na chvíľu pustila gril s ventilátorom, nech sa mi povrch pekne vysuší.
riccota-kolac (1)