Falafel z hrášku a cíceru pre deti

Tento recept mam od Moniky Korístekovej, odborníčky na výživu pre deti. Bola som aj na jej prednáškach, ochutnala jej recepty a dozvedela sa veľa zaujímavých vecí o zdraví. Už len ten čas a peniaze 🙂

Je približne pre 3 osoby. Je to upravená verzia falafel, ktorú môžu aj najmenšie deti. Mne tiež veľmi chutí. Odporúčam s jogurtovo-cesnakovým dresingom.

Na detský falafel potrebujete

  • 200 g mrazený hrášok
  • 1 konzerva cícer
  • 50 g kukuričná strúhanka + na obaľovanie
  • pol kávovej lyžičky mletej rímskej rasca
  • soľ
  • olej alebo ghí na vyprážanie

Hrášok rozmrazíme tým, že ho trošku zohrejete na panvici s olivovým olejom a podlejete vodou. Vodu potom zlejeme a rozmixujeme s cicerom, tiež bez vody. Pridáme strúhanku, rascu a soľ.
Po zmiešaní surovín vytvarujeme mokrými rukami guličky, môžete aj placky rýchlejšie sa prepečú. A obalíme ešte v strúhanke.

 

Čo sa týka pečenia ja som to chcela urobiť najprv na panvici. No v rámci šetrenia času pred šporákom a tuku na vyprážanie som to dala na plech vystlaný papierom na pečenie a do rúry na program ako bábovka na 170 stupňov.