Hokkaido polievka z oranžovej tekvice

Jednoduchá, rýchla a výživná, čo viac si priať. Stačí pár surovín a za pol hodinku vyčarujete chutnú polievku.

Suroviny na hokkaido polievku:

  • tekvica Hokkaido
  • cibuľa
  • olej
  • 50ml smotana na šľahanie
  • muškátový oriešok (pre menšie deti nepridávať)
  • soľ

Podávame s:

  • tekvicové semienka
  • tekvicový olej
  1. Tekvicu umyjeme, prekrojíme a vyberieme jadierka. Nakrájame aj so šupkou na kúsky. Tekvica má dosť tvrdú šupku, dávajte si pozor.
  2. Do horúceho oleja dáme nakrájanú cibuľu. Chvíľu opečieme a potom pridáme nakrájanú tekvicu. Trochu premiešame.
  3. Podlejeme vodou len tak, aby bola tekvica zakrytá. Dusíme asi 15 – 20 minút.
  4. Rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu na šľahanie, stačí pol tégliku. Zo 2 minúty ešte povaríme.
  5. Ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Rýchle však!

Na suchej panvičke si opečieme tekvicové jadierka. Pozor, aby neprihoreli. Uvidíte ako sa nafukujú a vtedy vypnite. Podávame s tekvicovým olejom, ale môže byť aj olivový.