Jednoduchá bublanina s jahodami

Mám rada rýchle varenie a pečenie najmä, keď mi doma zahlásia: Idem ti pomáhať”. Vtedy viem, že aj jednoduché a rýchle veci trvajú dlhšie.

Táto bublanina je naozaj jednoduchá a veľmi chutná. Dcéra nemá rada žiadne plnky ani ovocie v koláčoch, preto ona si urobila bez jahôd. Aj jej “suchá” bola veľmi chutná.

Na jahodovú bublaninu potrebujete:

  • 500g polohrubá múka
  • 400g cukor (200g práškový, 200g kokosový cukor)
  • 300ml mlieko
  • 4 ks vajce
  • 200 ml olej
  • 1 balíček kypriaci prášok bez fosfátov

V miske zmiešame mlieko, olej, vajíčka a cukor. Cukor som dala polovicu práškového a polovicu kokosového, nech toho bieleho tam nie je priveľa. Napriek tomu bublanina bola nadýchaná a ľahká. Kokosový cukor je jemný, preto som ho ani nemlela, inač je lepšie pomlieť, nech nie je taký ťažký. Vymiešame metličkou.

Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Zamiešame nech sa suroviny poriadne spoja a vylejeme na hlbší plech cc 40×25 cm veľký. Ja som použila delimano, takže žiadne mazanie plechu nemuselo byť.

Nakoniec na cesto poukladáme jahody a dáme piecť na 180 stupňov asi 30 minút. Skúšajte špajdľou pichnúť do cesta, či sa na ňu nechytá cesto. Ak je špajdľa čistá bublanina je upečená.