Rýchla torta vhodná aj pre začiatočníkov. Vhodná aj ako zákusok pre návštevu.
Korpus na tortu
- 4 kusy vajíčka
- 4 PL kokosový cukor (môžete samozrejme aj klasický)
- 1PL kakao
- 3PL múka
- 1/2 balíčku prášku do pečiva bez fosfátov
Čokoládový krém na tortu
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 200 g horkej čokolády
- 125 g mascarpone (polovica tégliku)
Biely krém na tortu
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 125 g mascarpone (druha polovica tégliku)
- 1 balík vanilkový cukor
Poleva na tortu - ganache
- 60 g horkej čokolády
- 50 ml šľahačkovej smotany
Ovocie podľa sezóny a úvahy. Postup: Korpus: Bielka s 2PL cukru vyšľaháme a žĺtka s druhou časťou 2PL cukru tiež vyšľaháme v samostatných nádobách. Do vyšľahaného žĺtka preosejeme kakao s múkou a práškom do pečiva. A nakoniec zľahka spojíme s vyšľahaným bielkom. Pripravíme si formu cc priemer 26cm, naspodok dajte papier na pečenie, kraje vymastite maslom (ghee) a vysypte múkou alebo ja mám overenú detskú krupicu. Pečieme pri teplote cca 160°C približne 40-50 minút. Čokoládový krém: Smotanu zohrejeme, keď je už horúca nalámeme do nej čokoládu a premiešame. Necháme vychladnúť, sem tam môžete premiešať. Keď už bude skoro vychladnutá (ale ešte jemne teplá) zamiešame 125g mascarpone. Biely krém: Šľahačkovú smotanu so 125 g mascarpone a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Ja si najprv vyšľahám trošku smotanu samostatne, a potom pridám zvyšné a došľahám. Poleva - ganache: Dáme si variť smotanu na šľahanie a pridáme čokoládu, varíme a miešame, kým poleva nemá požadovanú hustotu. Na vychladnutý korpus (ideálne ochladnutie na mriežke) natrieme čokoládový krém, podľa uváženia môžete na krém dať ovocie, ja som dala trošku čučoriedky. Potom biely krém a na vrch poleva. Ozdobiť môžete ovocím, mandľovými lupienkami, drvenými orechmi. Tortu necháme v chladničke trošku stuhnúť.