Zdravšie varianty pre lasagne. A myslím, že dokonca aj jednoduchšia a bez bešamelu.
Ingrediencie:
- 1-2 cukety (podľa veľkosti)
- 150g šunka (nemusíte ak nedávate dieťaťu, ja som zjedla a jemu povyťahovala)
- 2 hrste petržlenová vňať
- 35g mandlí
- kôra z biocitróna
- 3 PL eidam, parmezán (podľa veku dieťaťa)
- 250 syr ricotta
- 2 vajcia
- soľ, olivový olej
- 6-8 plátov lasagne
Postup: Cukety umyjete a nakrájate na plátky. Šunky nakrájate na kocky. Petržlen a mandle nasekáte a pridáte citrónovú kôru s nastrúhaným syrom (eidam, parmezánom). Ricottu zmiešate s vajcami a dochuťte soľou, korením, či bylinkami. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na dno rozotrite ricottu a prvú vrstvou lasagne, rozložte cuketu, pridajte časť nakrájanej šunka, pridajte zmes s citrónovou kôrou. Zopakujte postup a pečte asi 40 minút.