Z daných surovín vyjdú približne 3 plechy, čo je celkom dosť. U nás vydržali však asi len týždeň. Skladovali sme ich ako medovníky, ktoré pečieme na Vianoce. Jedli sme ich len tak, alebo sme ich použili do pudingu. Sú jemné a nadýchané. Recept však nie je z mojej vlastnej hlavy, základ receptu som našla na bonvivani.sk.
Na piškóty budete potrebovať:
- 7 ks vajce
- 100 g práškový cukor
- 100 g kokosový cukor
- 120 g hladká pšeničná múka
- 120 g hladká špaldová múka (môžete skúsiť aj celozrnnú)
- vanilkový extrakt
- štipka soli
Ako na domáce piškóty pre deti
Oddelíme si bielka a žĺtka. Bielka som si dala do veľkej misky so štipkou soli a vyšľahala tuhý sneh. Do vyšľahaných bielok pridajte oba zmiešané cukre a šľahajte ďalej. Lyžičku cukru si môžete nechať na posypanie piškót pred pečením. Cukrový sneh by mal byť naozaj tuhý. Do tuhého snehu pridávajte pomaly žĺtka aj vanilkový extrakt. Do tuhej zmesi po malých dávkach pridávajte ako posledné zmiešané obe múky. Cesto na piškóty je pripravené. Vyložte si plech papierom na pečenie. Malou lyžičkou robíme malé kopčeky, ktoré môžete ešte trošičku pocukriť. Vrch bude pekne lesklý. Chvíľku necháme na plechu odstáť, kým sa nám rúra nevyhreje na 180 stupňov. A dáme piecť asi na 10 minút.