Jednoduchá, rýchla a výživná, čo viac si priať. Stačí pár surovín a za pol hodinku vyčarujete chutnú polievku.
Suroviny na hokkaido polievku:
- tekvica Hokkaido
- cibuľa
- olej
- 50ml smotana na šľahanie
- muškátový oriešok (pre menšie deti nepridávať)
- soľ
Podávame s:
- tekvicové semienka
- tekvicový olej
- Tekvicu umyjeme, prekrojíme a vyberieme jadierka. Nakrájame aj so šupkou na kúsky. Tekvica má dosť tvrdú šupku, dávajte si pozor.
- Do horúceho oleja dáme nakrájanú cibuľu. Chvíľu opečieme a potom pridáme nakrájanú tekvicu. Trochu premiešame.
- Podlejeme vodou len tak, aby bola tekvica zakrytá. Dusíme asi 15 - 20 minút.
- Rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu na šľahanie, stačí pol tégliku. Zo 2 minúty ešte povaríme.
- Ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Rýchle však!
Na suchej panvičke si opečieme tekvicové jadierka. Pozor, aby neprihoreli. Uvidíte ako sa nafukujú a vtedy vypnite. Podávame s tekvicovým olejom, ale môže byť aj olivový.