Mám rada rýchle varenie a pečenie najmä, keď mi doma zahlásia: Idem ti pomáhať". Vtedy viem, že aj jednoduché a rýchle veci trvajú dlhšie. Táto bublanina je naozaj jednoduchá a veľmi chutná. Dcéra nemá rada žiadne plnky ani ovocie v koláčoch, preto ona si urobila bez jahôd. Aj jej "suchá" bola veľmi chutná.
Na jahodovú bublaninu potrebujete:
- 500g polohrubá múka
- 400g cukor (200g práškový, 200g kokosový cukor)
- 300ml mlieko
- 4 ks vajce
- 200 ml olej
- 1 balíček kypriaci prášok bez fosfátov
V miske zmiešame mlieko, olej, vajíčka a cukor. Cukor som dala polovicu práškového a polovicu kokosového, nech toho bieleho tam nie je priveľa. Napriek tomu bublanina bola nadýchaná a ľahká. Kokosový cukor je jemný, preto som ho ani nemlela, inač je lepšie pomlieť, nech nie je taký ťažký. Vymiešame metličkou. Potom pridáme múku s práškom do pečiva. Zamiešame nech sa suroviny poriadne spoja a vylejeme na hlbší plech cc 40x25 cm veľký. Ja som použila delimano, takže žiadne mazanie plechu nemuselo byť. Nakoniec na cesto poukladáme jahody a dáme piecť na 180 stupňov asi 30 minút. Skúšajte špajdľou pichnúť do cesta, či sa na ňu nechytá cesto. Ak je špajdľa čistá bublanina je upečená.