- Jačmenné krúpy (ja som použila perličky ale pri väčších deťoch použite väčšie)
- Hokaido tekvice
- Hrášok
- Maslo, olivový olej
- Soľ, korenie podľa veku dieťaťa
Jačmenné krúpy nie sú tak známa obilnina ako kedysi. Dnes sa s tým deti zväčša stretávajú v školských jedálňach. Je to veľká škoda. Jačmenné krúpy sú veľmi zdravé a nemusíte ich používať len do polievky, dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov, aj ako súčasť hlavného jedla. Očistenú tekvicu som nastrúhala. Ja som mala mrazenú, bála som sa toho, ale bolo to dobre. Ak to robíte pre väčšie deti pridajte aj nakrájanú cibuľu, ktorú podusíte a potom pridajte premyté krúpy a strúhanú tekvicu, zalejte trošku vodou. Vodu radšej menej môžete ju počas varenia kedykoľvek doplniť. Všetko poduste do zmäknutia. Ku koncu pridajte mrazený hrášok. Po odstavení kúsok masla a dochuťte soľou. Podávať môžete so syrom.