Potrebujete:
- kuracie prsia
- olivový olej
- soľ, korenie (sušenú zeleninu, medvedí cesnak, bazalka ...)
Omáčka:
- brokolica (hlavičky bez hlúbika)
- 3/4 šálky mlieka
- 3/4 šálky parmezánu strúhaneho
- 1 strúčik cesnak
- 1PL horčica
- soľ, korenie
- na zahustenie (škrob- postrúhaný zemiak)
Mäso dáme do misky, polejeme olejom a dochutíme koreninami/bylinkami. Ideálne nechaj odležať, ale keď nie je čas nevadí. Opečieme z každej strany. Brokolicové hlavičky si pripravíme nad parou. Do hrnca dáme zohriať mlieko, ktoré osolíme a pridáme horčicu. Zohrievame na miernom plameni a pridáme parmezán, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme hotovú brokolicu, cesnak a rozmixujeme. Ak chcete môžete aj zahustiť škrobom. Podávame s ryžou.