Kuracie rezne pre deti bez vyprážania

Ideálne kuracie rezne pre deti. Sú jemné, mäkučké a zdravé. Bez vyprážania a najmä časovo nenáročné. Výborné s cesnakovým jogurtovým dresingom.

Mäso:

  • 500g Kuracie prsia nakrájané na malé rezníky
  • Strúhanka (ja som použila mix kukuričnej a špaldovej, ale výber je na vás)

Marináda:

  • 250ml biely jogurt
  • trošku citrónovej šťavy
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • bylinky podľa chuti (kurkuma, ligurček, medvedí cesnak, petržlenová vňať)

Suroviny na marinádu zmiešame vo väčšej nádobe, kde poukladáme aj mäso. Mäsko môžete v marináde nechať samozrejme cez noc v chladničke, no kľudne stačí ráno naložiť do marinády a na obed šup do rúry. Do misky si pripravte strúhanku. Ja som použila mix kukuričnej a špaldovej. Kukuričná urobí chrumkavú kôrku.  Mäsko vyťahujte postupne z marinády, nedávajte preč jogurt, naopak nechajte ho na mäsku a obaľte tak v strúhanke. Rezne ukladajte na plech vystlatý papierom na pečenie. Na vrch môžete pokvapkať olej alebo dať kúsky masla. Pečieme v rúre na 180 stupňov okolo 40 minút. Na jogurtový dresing zmiešate biely jogurt, 1 strúčik cesnaku, bylinky (vňať, ligurček) kurkumu a soľ.