Ideálne kuracie rezne pre deti. Sú jemné, mäkučké a zdravé. Bez vyprážania a najmä časovo nenáročné. Výborné s cesnakovým jogurtovým dresingom.
Mäso:
- 500g Kuracie prsia nakrájané na malé rezníky
- Strúhanka (ja som použila mix kukuričnej a špaldovej, ale výber je na vás)
Marináda:
- 250ml biely jogurt
- trošku citrónovej šťavy
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- bylinky podľa chuti (kurkuma, ligurček, medvedí cesnak, petržlenová vňať)
Suroviny na marinádu zmiešame vo väčšej nádobe, kde poukladáme aj mäso. Mäsko môžete v marináde nechať samozrejme cez noc v chladničke, no kľudne stačí ráno naložiť do marinády a na obed šup do rúry. Do misky si pripravte strúhanku. Ja som použila mix kukuričnej a špaldovej. Kukuričná urobí chrumkavú kôrku. Mäsko vyťahujte postupne z marinády, nedávajte preč jogurt, naopak nechajte ho na mäsku a obaľte tak v strúhanke. Rezne ukladajte na plech vystlatý papierom na pečenie. Na vrch môžete pokvapkať olej alebo dať kúsky masla. Pečieme v rúre na 180 stupňov okolo 40 minút. Na jogurtový dresing zmiešate biely jogurt, 1 strúčik cesnaku, bylinky (vňať, ligurček) kurkumu a soľ.