Na 1 korpus s priemerom 26 cm potrebujeme:
- 120 g masla izbovej teploty
- 60 g kokosového alebo brezového cukru
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- štipku soli
- 40 g mletého maku
- 40 g hladkej špaldovej múky
- 3 PL mlieka
- štipku vanilkového prášku
- 1 lyžička prášku do pečiva
Na plnku, ktorá vystačí na 3 korpusy potrebujeme:
- 200 g bielej čokolády
- 500 g mascarpone
- 250 ml šľahačky
- 1 stužovať šľahačky
Najlepšie je si každý korpus pripraviť zvlášť. Nezabudnite vymeniť vždy nový papier na pečenie.
Postup:
V miske zmiešame maslo, cukor a vanilkový prášok. Pridáme žĺtky, mlieko, mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a zľahka zmiešame so zmesou. Zmes vylejeme do formy a pečieme asi 10 minút na 180 stupňov. Po upečení necháme korpus oddýchnuť.
Krém:
Nad parou rozpustíme čokoládu, necháme ju trošku vychladnúť a potom do nej primiešame mascarpone a šľahačku vyšľahanú s jedným stužovačom šľahačky. Pred šľahaním musí byť dobre vychladená. A už len vrstvíme krém na korpus, medzi krém a korpus môžete dať ešte ovocie. Ja som dala maliny mrazené medzi korpusy a na vrch čerstvé kanadské čučoriedky.