Koláčik, kde ani nepostriehnete, že je tofu syr. Výborný a zdravý koláčik plný energie.
Cesto
- 100g mak
- banán
- 1 balenie bieleho tofu
- 2PL mleté ľanové semienko
Plnka
- 220-250ml šľahačka bez laktózy (môže byť aj normálna)
- 1 banán
- 2-3 PL agáve sirup
- mak na ozdobu
Smotanu vyšľaháme dotuha. K pomletému maku pridáme najemno nastrúhaný tofu syr, mleté ľanové semienka a banán popučený vydličkou. Vymiešame cesto. Menšiu okrúhlu formu vymažeme kokosovým olejom a natlačíme na dno cesto. Druhý banán rozmixujeme s agáve a pridáme zmes k vyšľahanej smotane. Krém natrieme na cesto, posypeme celým makom a necháme v chladničke stuhnúť.