Trošku netradičná bábovka
- 250 g pohánková múka
- 100 g celozrnná špaldová múka
- 2 ks vajce
- 200 g med
- 200 ml mlieko
- 140 g kokosový olej
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 2 PL kakao/karob
- 300 g mrazené jahody
Celé vajcia vyšľaháme s medom do peny. Kokosový tuk necháme pri nízkej teplote v rozpustiť a pridáme k vyšľahaným vajciam. Mlieko izbovej teploty prilejeme taktiež ku zmesi a mixérom ďalej šľaháme asi minútu. Obe múky zmiešame s práškom do pečiva a prisypeme pomaly k tekutej zmesi. Miešame varechov jedným smerom jemne, aby cesto nebolo veľmi "ubité". Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme múkou. Polovicu zmesi nalejeme do bábovkovej formy. Na cesto poukladáme jahody. Do druhej zmesi zamiešame karob alebo kakao a zalejeme ním jahody. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Bábovku necháme poriadne vychladnúť.