Ryba na obed: Sumček africký s cuketovými plackami

Sumček africký nabral na popularite, tak sme si ho kúpili aj my. No tých receptov ako ho pripraviť moc nebolo, preto sme skúsili základ, ktorý platí na všetky ryby. A chutilo.
sumcek africky (7)
Potrebujeme:

  • Filet - sumček africký
  • soľ
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • rozmarín

Placky

  • 1ks cuketa
  • 40g špaldová múka (pripadne to skombinujte s ovsenými vločkami)
  • 1ks vajíčko
  • bazalka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • nastrúhaný syr eidam (nepovinné)
  • soľ

Filet zo sumčeka si vyumývame a vysušíme. Osolíme a môžeme ho potrieť cesnakom a niekoľko cesnakových plátok aj na neho poukladať. Potom môžete použiť bylinky, ktoré uznáte za vhodné, napríklad aj kôpor je veľmi dobrý. Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Nakoniec pečenia položte na rybu kúsok masla.
sumcek africky (11)
Cuketové placky
Cuketu umyjeme a aj so šupkou nastúhame, chvíľu necháme odstať a vylejeme prebytočnú vodu. Pridáme 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, vajíčko, soľ, bazalku, špaldovú múku alebo len ovsené vločky,  pripadne kombinácia, tak aby bolo cesto hustejšie. Polievkovou lyžicou na ten istý plech vytvarujeme placky.  Všetko je do polhodinky upečené. Placky môžete počas pečenia prevrátiť na druhú stranu.
sumcek africky (1)

sumcek africky (4)

sumcek africky (14)