Rybacie pomazánky môžeme naozaj na rôzny spôsob z tuniaka aj zo sardiniek. Tentokrát sme použili pečené rybie mäso zo pstruha. Na rybaciu pomazánku potrebujete:
- rybie mäso
My sme si upiekli pstruha, ktorého som posolila do vnútra pstruha vložila 5-6 strúčikov cesnaku a posypala tymianom. Piekla som ho najprv zakrytého a na konci som ho odkryla do zapečenia. Po vypnutí rúry vložila ešte plátky masla.
- maslo
- bio kečup alebo trošku paradajkového pretlaku
- soľ
- drvenú rascu
- citrónová šťava
- cibuľa (na posypanie)
Pstruh mal len väčšie kosti, takže oberanie išlo rýchlo. Zmiešala s ostatnými surovinami maslo, trošku kečupu, rasca, citrónová šťava a soľ podľa chuti. Do pomazánky som dala aj cesnak upečený v rybom mäse a šťavu z plechu, ktorá sa vytvorila z masla. Podávame s pečivom, a kto chce posype nakrájanou cibuľou.