Pokiaľ je čokoláda kvalitná, je to zdraviu prospešná surovina. Samozrejme ak dieťa nezje každý deň celú tablu. Ja používam čokolády VIVANI. Medzi prvé suroviny v zozname nie je cukor, ale kakaová hmota, a tak by to malo byť. Nakoľko poradie surovín je podľa množstva v poradí. Najviac zastúpené sú na začiatku.
Na rýchly tvarohový dezert potrebujete
- 250g tvaroch (ja mam radšej hrudkovitý)
- 100 ml smotanu na šľahanie 33%
- 55g čokoládu 70%
Smotanu na šľahanie nalejeme do hrnca. Ak je smotana už horúca pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým nám hmota nezhustne. Čokoládovou hmotou zalejeme tvaroh a dobre premiešame. Podľa toho, či chcete dezert redší alebo naozaj hustý prispôsobte hustotu. Ja som skúšala redšie aj hustejšie viď foto. Ideálne nechať dezert zachladiť aspoň na pol hodinku do chladničky. Množstvo surovín uvedených v recepte je na hustejšiu verziu - odporúčam.