Slané muffiny s kukuricou sú jemné nasládle a zároveň acidko robí cesto príjemne vláčne. Ak máte rady syr kľudne ním nešetrite. Sú výborne na desiatu, výlety, či len tak na večeru.
Suroviny na slané muffiny:
- 150g hladká špaldová múka
- 200 ml acidko
- 60 g maslo (zmäknuté alebo roztopené)
- 5 vajíčok (alebo 4 väčšie)
- 2 malé lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- kukurica (ja som dala konzervu bonduele myslím, že to má cc 360g netto)
- 80 g tvrdý syr (nastrúhať)
- šunka ( ja nejedávam moc šunku, našla som však nejakú bez chémie viď foto, tak som otestovala)
- cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, bylinky podľa chuti
Suroviny si samozrejme potom upravte podľa stavu chladničky. Dôležité je, aby konečná zmes nebola príliš riedka. Na panvici som si zohriala trošku oleja orestovala cibuľku s cesnakom a nakrájanou šunkou. Pripravte si syr a kukuricu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Acidko a maslo som rozmixovala s vajíčkami. Tekutú vajíčkovú zmes pridajte do suchej múkovej zmesi a zamiešajte. Nakoniec do zmesi jemne zamiešajte šunku s cibuľou, kukuricu a syr. S miešaním to už potom nepreháňajte, aby si muffiny zachovali nadýchanosť. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov približne 20 minút.