Cesto:
- 1/2 šálky hladká celozrnná múka
- 3/4 šálky ovsené vločky jemné
- 3PL maslo (ghee)
- 3PL mlieko
- soľ
Plnka:
- 200g tuniak zbavený vlastnej šťavy
- 150g uvarená brokolica na pare
- 75g nastrúhaný syr Eidam
- 1/2 šálky mlieka
- 2ks vajce
- cesnak
- korenie a soľ podľa veku dieťaťa
Cesto
V pôvodnom recepte je malo ghee - maslový olej. Je zdravšie, ale viete ho doma pripraviť z obyčajného min. 82% masla. Malo si dáme do hrnca. Roztopíme, akonáhle začne bublať, klokočiť, uberáme teplotu na sporáku. Po nejakom čase (záleží od množstva masla) sa bielkoviny zrážajú, maslo pení. Postupne sa pena usadí na dne hrnca. Už len sem tam premiešame, zo začiatku viac, ku koncu menej, aby sme nechali bielkoviny usádzať na dno hrnca. Keď sa maslo vyčistí len na zlatý olej, vypneme a precedíme cez čo najhustejšie sitko. Všetky suroviny som rozmixovala, kým sa mi nespojili a nevytvorilo cesto - guľa. Formu som zľahka potrela olejom a cesto vložila do tortovej formy, kde som ho prstami roztlačila po celej ploche, aj po okrajoch, aby plnka nevytiekla. Cesto som poprepichovala vidličkou a dala predpiecť na 10 minút v rozohriatej rúre na 200 stupňov. Na vychladnuté cesto išla plnka.
Plnka
Všetky suroviny som zmiešala v miske, okrem brokolice a vyliala opatrne na cesto. Nakoniec som na vrch poukladala uvarenú brokolicu a dala dopiecť na 30 minút.