Špenátová placka (tortilla)

Tento recept som použila prvýkrát, keď my sme si pochutnávali na klasických kupovaných tortillach, ktoré som nechcela dopriať 2,5 ročnému synovi. Jemu som špenátovú placku samozrejme tiež naplnila mäskom a domácim cesnakovým jogurtom. No na tanieri to vyzeralo. Samozrejme bolo treba preskúmať, čo je vo vnútri zabalené, placku si trhať po kúskoch a jogurt olizovať z prstov.
spenatova-placka (9)
Potrebujete:

  • 2 šálky čerstvého špenátu (alebo kocku mrazeného, bývajú aj porciované na 4 časti)
  • ½ špaldová múka
  • 1PL olivový olej
  • 1PL bazalka
  • soľ
  • voda

Na panvici buď sparíme čerstvý špenát, alebo ak ste použili mrazený tak pomaly rozmrazíme. Múku si zmiešame s bazalkou, soľou a olivovým olejom a pridáme sparený špenát aj so šťavou. Vypracujeme cesto, ak je príliš husté pridáme po kvapkách vodu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke oddýchnuť 0,5 hodín. Potom vyberieme a vytvarujeme placky asi 3mm a opečieme na suchej panvici. spenatova-placka (1)
spenatova-placka (3)

spenatova-placka (5)

spenatova-placka (10)