Tento recept som použila prvýkrát, keď my sme si pochutnávali na klasických kupovaných tortillach, ktoré som nechcela dopriať 2,5 ročnému synovi. Jemu som špenátovú placku samozrejme tiež naplnila mäskom a domácim cesnakovým jogurtom. No na tanieri to vyzeralo. Samozrejme bolo treba preskúmať, čo je vo vnútri zabalené, placku si trhať po kúskoch a jogurt olizovať z prstov.
Potrebujete:
- 2 šálky čerstvého špenátu (alebo kocku mrazeného, bývajú aj porciované na 4 časti)
- ½ špaldová múka
- 1PL olivový olej
- 1PL bazalka
- soľ
- voda
Na panvici buď sparíme čerstvý špenát, alebo ak ste použili mrazený tak pomaly rozmrazíme. Múku si zmiešame s bazalkou, soľou a olivovým olejom a pridáme sparený špenát aj so šťavou. Vypracujeme cesto, ak je príliš husté pridáme po kvapkách vodu. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke oddýchnuť 0,5 hodín. Potom vyberieme a vytvarujeme placky asi 3mm a opečieme na suchej panvici.