Kuracie mäso, najmä kuracie prsia, je dosť suché mäso. Preto som sa najprv obávala, že roláda bude taká bez šťavy. No, vďaka syru a jogurtu to bolo výborné, šťavnaté a chutné.
Na šťavnatú kuraciu roládu potrebujeme
- 500 g mleté kuracie mäso (ja som mala kuracie prsia)
- 250 g syr
- 200 ml biely jogurt
- 2 ks mrkva
- petržlenová vňať
- ligurček
- soľ
- mleté čierne korenie
- kukuričná strúhanka (objavila som už aj špaldovú strúhanku od Zdraviezpece.sk, tiež veľmi odporúčam)
Suroviny sú relatívne nenáročné a zdravé. Suroviny sa však dajú aj obmeniť: kuracie na bravčové, jogurt za kyslú smotanu, kukuričnú strúhanku za klasickú. Na fotke v recepte sú až 2 fašírky, no množstvo surovín je prispôsobené na tú väčšiu. Večer si do mletého kuracieho mäsa pridáme na hrubšie nastrúhaný syr, najemno obe stredne veľké mrkvy, soľ, korenie a 200vml jogurtu. Zmes zamiešame a zakryté vložíme do chladničky. Na druhý deň primiešame bylinky. Zmes upravíme pomocou potravinarskej fólie na rolku/fašírku/valec, čo len chceme. A postupne ako ju obraciame vo fólii prisypávame kukuričnú strúhanku. Pečieme v rúre na plechu vystlatom papierom na pečenie. Ja som fašírku trošku pokvapkala olejom. Najprv mäso zakryjeme a po asi pol hodinke odkryjeme nech chytí kôrku.