Zapečené zemiaky s tvarohom na večeru

Jednoduchá príprava a veľmi chutná večera. Niektoré deti majú rady cibuľku pre iné je "fuj". U nás je cibuľka našťastie mňam,
dokonca aj surová. Ale ak tu cibuľku dáte naozaj na jemno, myslím že sa úplne skryje za tvarohovú zmes.

Na recept budete potrebovať:

800g malých zemiakov (ideal typ A)
250g tvaroh
180g kyslá smotana
lahôdková cibuľka (pór)
pažitka,
vajíčko
slaninka
soľ

1. Drobné zemiačky očistite aj so šupkou (v nej je množstvo vitamínov). Zemiaky dajte variť no polomäkká. Od varu na miernom ohni asi 25 minút.
2. Na panvici usmažte cibuľku a slaninku s troškou masti.
3. V miske zmiešajte tvaroh, smotanu, vajíčko, soľ, pažitku, alebo vňaťku.
4. Po uvarení zemiakov, zlejte vodu a dajte do zapekacej misky. Ak máte väčšie zemiačky prekrojte na polovice.
5. Zemiaky zmiešajte s usmaženou cibuľkou a slaninkou.
6. Nakoniec zalejte zmesou s tvarohu.
7. Dajte zapiecť do rúry asi na 20 minút. Kým neuvidíte pekný zapečený vrch.
8. Dobrú chuť!

Zapečené zemiaky s tvarohom na večeruZapečené zemiaky s tvarohom na večeru IZapečené zemiaky s tvarohom na večeru II