Túto bábovku som robila na viac spôsobov a vždy bola super.
Potrebujete:
- 200 g maslo
- 150 g kokosový cukor (orientuje sa podľa chuti, niekedy som dala menej cukru a pridala popučený banán)
- 4 ks veľké vajce
- 1 ČL vanilkový prášok
- 1/2 ks bio citrónovej kôry alebo pomarančovej
- 300-350 g špaldová celozrnná hladká múka (pridávajte postupne uvidíte podľa hustoty cesta, môžete kombinovať bielu s celozrnnou múkou)
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 1 1/2 ČL prášok do pečiva
- štipka soľ
- 250 ml cmár, acidko (skúšala som aj s bielym jogurtom)
- 120 g maliny (mala som aj mix maliny, čučoriedky)
- 100 g kvalitná biela čokoláda (môže byť aj horká čierna)
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom dopenista. Postupne dáme vajíčka, kôru a vanilkový prášok. V druhej mise zmiešame múku, sódu, prášok do pečiva a soľ. Postupne suchú zmes pridávame do mokrej a zároveň primiešavame aj acidko. Na záver pridáme maliny a nasekanú čokoládu. Rúru predhrejeme na 170 °C a formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 50 minút. Skúšame špajdlou, či sa cesto na ňu nelepí.