Zeleniny nie je nikdy dosť. Zeleninový nákyp môžete ponúknuť ako prílohu alebo pochutinu. Nakoľko je v ňom kukurica, hrášok, či mrkva je veľmi chutný a nasládly.
Na zeleninový koláč potrebujete:
- 200g karfiol
- 2ks mrkva
- 1ks petržlen
- 2 hrste mrazený hrášok
- 70g brokolica
- 1ks kaleráb
- 35g špaldová krupica
- 3ks vajce
- strúhanka
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
V slanej vode uvaríme karfiol a brokolicu rozdelené na malé ružičky. Očistenú a nakrájanú na kocky koreňovú zeleninu dáme variť zvlášť do osolenej vody. Tesne predtým ako vylejeme vodu z koreňovej zeleniny môžeme pridať hrášok, aby sa aspoň zohrial. Všetko dáme do jednej misky, pridáme 3 rozšľahané vajcia, krupicu, korenie a soľ. Nakoniec to zahustíme strúhankou a jemne premiešame. Zmes je ideálne dať do kruhovej formy, keďže som ju nemala dala som to jednoducho na plech, ktorý bol vymastený a vysypaný strúhankou. Dáme piecť do predhriatej rúry na 175 C asi na 45 minút.