Rybacia pomazánka z pečenej ryby

Rybacie pomazánky môžeme naozaj na rôzny spôsob z tuniaka aj zo sardiniek. Tentokrát sme použili pečené rybie mäso zo pstruha.

Na rybaciu pomazánku potrebujete:

  • rybie mäso

My sme si upiekli pstruha, ktorého som posolila do vnútra pstruha vložila 5-6 strúčikov cesnaku a posypala tymianom. Piekla som ho najprv zakrytého a na konci som ho odkryla do zapečenia. Po vypnutí rúry vložila ešte plátky masla.

  • maslo
  • bio kečup alebo trošku paradajkového pretlaku
  • soľ
  • drvenú rascu
  • citrónová šťava
  • cibuľa (na posypanie)

Pstruh mal len väčšie kosti, takže oberanie išlo rýchlo. Zmiešala s ostatnými surovinami maslo, trošku kečupu, rasca, citrónová šťava a soľ podľa chuti. Do pomazánky som dala aj cesnak upečený v rybom mäse a šťavu z plechu, ktorá sa vytvorila z masla. Podávame s pečivom, a kto chce posype nakrájanou cibuľou.