Tekvicový prívarok

Tekvica je v podstane veľmi rýchlo uvarené jedlo. No keď ju už máte v mrazničke ošupenú, vydlabanú a nastrúhanú :). Ja som drobcovi tekvicu ešte pred podávaním mixovala ponorným mixérom, pretože on keď videl tie tekvicové rezance nechcel to dať do úst. Deti často jedia očami, keď sa im to na pohľad nepáči, tak to do nich nedostaneme.
tekvicovy-privarok (1)
  • 1ks tekvica - ošupená, vydlabaná, nastrúhaná
  • 1ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 KL soľ
  • 2 PL hladká špaldová múka
  • 180 ml smotana na šľahanie
  • 30 g maslo
  • 1 KL ocot
  • kôpor
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorej speníme cibuľu s cesnakom. Cibulu s cesnakom si posekáme na sekáčiku na drobno. Pridáme tekvicu, osolíme, premiešame a pod pokrievkou dusíme domäkka. Potom trošku smotany rozmiešame s múkou a dáme do tekvice. Pridáme zvyšok smotany. Dochutíme octom a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.