Rebarbora mi pripomína detstvo, keď som mohla vidieť na vlastné oči ako rebarbora rastie. A že jej ráááástlo, bola ako burina. Odporúčam tento zdravší recept na rebarborový koláč, je úžasný. Ako dieťa som jedávala kysnutý rebarborový koláč s posýpkou. Ten skúsim zas nabudúce. Pozor listy rebarbory sú jedovaté, v obchodoch však sú už otrhané a predávajú sa len stonky. Stonky sa musia ošupiť. Rebarbora má v sebe zastúpených množstvo vitamínov a minerálov. FOTO - z knižky pre deti Moji zeleninkoví kamaráti, viac o knižke TU >>. Na rebarborový koláč potrebujeme
- 1,5 šálky polohrubá múka
- 1,5 šálky jemné ovsené vločky
- 120g maslo
- 3/4 šálky kokosového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 250g tvaroh
- 1 vanilkový cukor
- 1 žĺtko
- 2 PL cukru alebo tekutého sladidla
- 500 g očistenej rebarbory
- ½ šálky cukru
- lyžička škorica
Postup ako na to: V miske si zmiešame múku, vločky, cukor, prášok do pečiva a rozpustené maslo. Premiešajte prstami až vznikne posýpka. 2/3 tejto posýpky nasypeme do vymastenej tortovej formy. Tvarohová plnka: Zmiešame tvaroh, cukor, žĺtok Tvarohovú plnku jemne rozmiestnime na posýpku. Rebarborová plnka: Ošupenú rebarboru zmiešame s cukrom a škoricou. Rebarborovú plnku navrstvíme na tvaroh. Nakoniec zasypeme zvyšnou posýpkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 45 minút. Pred servírovaním nechajte vychladnúť.